Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Dryopteris cycadina atrata

Dryopteris cycadina (syn. D. atrata)
is een van de mooiste middelgrote Chinese varens. Wordt ook wel olifantslurfvaren genoemd vanwege de gelijkenis met het uitrollende nieuwe blad. Kenmerkend is het donkergroene blad dat mooi afsteekt tegen de zwarte bladnerf. Nieuwe ontrollende bladeren zijn zwart behaard. Kan op een luwe plek in de halfschaduw makkelijk een meter hoog worden. Is prima winterhard en gaat groen de winter in. Vaak breken de bladeren onder het gewicht van sneeuw of bij winterstormen, daarom knip ik ze altijd af na de winter. Zoals de meeste varens groeit deze soort ook polvormend (niet woekerend). Is regelmatig verkrijgbaar op de kwekerij.

Dryopteris cycadina atrata Olifantslurfvaren PerkBamboo com

Dryopteris cycadina atrata 2 Olifantslurfvaren PerkBamboo com

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur