Seizoen 2023: open vanaf 3 maart elke vrijdag en zaterdag. Check de actuele info

  • Home
  • Dicksonia antarctica

Dicksonia antarctica

Tasmaanse boomvarens zijn zeer indrukwekkend, maar echte liefhebbersplanten die nogal wat eisen stellen en gevoelig kunnen zijn. Bij ons maakt Dicksonia de meeste kans. Het is een schaduwminnende plant die bij voldoende vocht ook in de zon kan staan.
Dicksonia antarctica www.PerkGroen.nl
De stammen van Dicksonia zijn in feite wortels, de groeipunt zit boven in de kruin, dit verklaart ook waarom beiden vochtig moeten blijven. Een goed gewortelde boomvaren kan men nooit een teveel water geven. Giet de varen van bovenaf, zo voert hij het water langs de stam af, ook geregeld de stam benevelen doet goed.

Assortimentstuin Tasmaanse boomvaren Dicksonia antarctica Copyright www.PerkGroen
Stam

Boomvarens met stam worden geimporteerd uit Tasmanie, Zuid Australie en Nieuw Zeeland uit het wild. Op termijn zal de import steeds beperker worden als de natuurlijk bijgroei geringer wordt door klimaatverandering (bosbranden!) en land clearing. Het is dus zaak om zuinig om te gaan met deze planten en alleen aan te schaffen als je er echt tijd en aandacht voor hebt.

Gelukkig is er intussen ook Europese teelt van deze boomvarens. Deze worden uit sporen opgekweekt, maar hebben nog geen stam.

Winter
Bij aanhoudende vorst moet u de plant goed inpakken (bijvoorbeeld met riet of vliesdoek), of binnenzetten. Vooral 'droge vorst' in combinatie met noord/oostenwind is schadelijk. Het is handig bij het verzorgen om een limonadefles met water op z'n kop boven in het hart tussen de bladeren te zetten. Prik een gaatje in de flessendop zodat de stam langzaam bevochtigd wordt.

Dicksonia antarctica

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2022. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur