Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Darmera peltata Schildblad (China)

Darmera is een vorstbestendige plant met paraplublad, zoals terug te vinden is bij niet winterharde planten als Lotus. Het blad van Darmera vangt regenwater op.
2013 Darmera peltata copyright www.PerkGroen.nl
De plant heeft geschubde, kruipende wortelstokken die half boven de grond liggen en die doen denken aan een reptiel. De bloemstengel verschijnt vroeg in het voorjaar, voordat het blad uitloopt, en kan in goede grond een hoogte van 1 meter bereiken. De stengel is bovenaan bezet met helderroze bloemen.
Darmera peltata www.PerkBamboo com

Het is een polvormende soort welke prima combineert met fijnbladige bamboes, siergrassen, zeggen en andere bladplanten zoals Hosta en Ligularia. Het is van oorsprong een bosrandplant, dus een humusrijke, vochthoudende bodem wordt bijzonder gewaardeerd.

darmera bloem dichtbij

Darmera Fargesia utilis Gr

Darmera peltata

Darmera peltata

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur