Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Cyclamen hedrifolium

Deze kleurrijke Cyclamen heeft een getande, spits toelopende bladvorm die wat lijkt op Hedera. Vooral fraai is de variabele groen - zilvergrijs tekening in het blad. Het is een sterke, vaste soort die amper 10 cm hoog wordt. Groeit het beste in de halfschaduw zoals in de ondergroei van een bamboe bosschage.

WINTERGROEI
Het bijzondere van deze plant is dat Cyclamen hedrifolium wakker wordt in het late najaar, de hele winter mooi in blad blijft en in het vroege voorjaar bloeit. Later, richting de voorzomer gaan de planten in rust en sterven bovengronds af. Ze kunnen jarenlang vast blijven staan en breiden zich langzaam uit.

Cyclamen hederifolium onder Phyllostachys elegans 1 PerkBamboe nl kopie

VERKRIJGBAARHEID
Deze soort soms verkrijgbaar op de kwekerij in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad. Bij uw bezoek aan de kwekerij zijn alle benodigheden zoals zakken met plantgatverbetering verkrijgbaar.

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur