Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Cycas revolutaCycas revoluta PerkBamboe nl

Japanse Sagopalm
Deze oerplant behoort tot de prehistorische palmvarens (een plantengroep die evolutionair in de overgang van varens naar palmen zit). De plant maakt onregelmatig een nieuwe bladerkroon (flush). Het is een langzaamgroeiende plant die zeer oud kan worden. Cycas verdraagt een schaduwrijke plek ook nog goed, al is een standplaats op een zonnige plek, op een afwaterende bodem te prefereren.
Cycas revoluta PerkBamboe nl
Winterhardheid
Het is een makkelijke kuipplant die makkelijk vorstvrij te overwinteren is. Sommige liefhebbers hebben deze soort al vele jaren in de volle grond, waarbij de planten met winterbescherming ook door koude winters gehaald kunnen worden. Het blad sterft dan meestal af. Oudere planten kunnen voor korte tijd tot -10 verdragen. Jonge planten beschermen bij vorst. In de opvolgende zomer vormt zich een nieuwe bladerkroon. Regelmatig verkrijgbaar op de kwekerij.
Cycas revoluta 1 PerkBamboe nl
Verkrijgbaarheid
Cycas revoluta is regelmatig verkrijgbaar op de kwekerij. Meestal als jonge planten, soms zijn er grote exemplaren beschikbaar.

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur