Seizoen 2023: open vanaf 3 maart elke vrijdag en zaterdag. Check de actuele info

  • Home
  • Cortenstaal scherm

Cortenstaal scherm met botanische gravure

 In de showtuin staat de zijkant een schutting van Cortenstalen schermen waarvan een aantal voorzien zijn van laser-uitgesneden planten gravures van diverse bamboe-motieven evenals een bloeischerm en een boomvorm. Deze schermen zijn op bestelling leverbaar.
Cortenstaal scherm 3 met bamboe gravure PerkBamboe nl

MATERIAAL
De schermen zijn gemaakt van CorTen-staal, een zeer degelijk en duurzaam materiaal met een eigentijds karakter en een natuurlijke uitstraling. Kenmerkend voor CorTenstaal is de bruinoranje roestkleur. CorTenstaal is oorspronkelijk ontwikkeld voor de scheepsbouw en vormt een dichte roesthuid die doorroesten voorkomt.

Cortenstaal scherm 4 met bamboe gravure PerkBamboe nl

SAMENSTELLING
CorTenstaal is zeer sterk en slijtvast, onderhoudsarm, weervast en duurzaam materiaal. Het heeft een warme en natuurlijke uitstraling. Standaard zitten er voetjes van 15 mm onder de bakken voor een goede afwatering. De materiaaldikte van CorTenstalen plantenbakken is standaard 2mm. Op aanvraag kunnen we ook 3-4 en zelfs 5mm laten maken. Wij gebruiken uitsluitend CorTenstaal type S355JOWP. Cortenstaal ook wel bekend als weervast staal, is een metaallegering bestaande uit ijzer waaraan koper, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. Cortenstaal wordt bij blootstelling aan de buitenlucht bedekt met een beschermende roest laag. Deze natuurlijke vaste roest laag vormt de bescherming tegen verdere corrosie.

Schermen corten staal samen met Fargesia robusta in geisoleerde plantenbak project Nijmegen PerkGroen nl

Cortenstaal scherm met bamboe gravure PerkBamboe nl

Cortenstaal scherm 2 met bamboe gravure PerkBamboe nl

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2022. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur