Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Colocasia hybride Pink China

Colocasia of 'elephant ears' zijn spectaculaire bladplanten welke nog nauwelijks bekend zijn in Noord Europa. 'Pink China' lijkt de meest groeikrachtige en sterkste soort te zijn voor ons klimaat. Deze plant haalt in een groeiseizoen makkelijk een hoogte van 100 - 150 cm, waarbij de nieuwe bladeren steeds groter worden.
Colocasia Pink China 1 PerkBamboo com
Deze soort vormt houtige uitlopers waarop de plant overwintert. ‘s Winters in de volle grond mulchen of plant met rhizomen vorstvrij overwinteren. Groei komt altijd laat op gang in het voorjaar / begin zomer.
Colocasia Pink China Soleirolia Carex Gilt Edge Chimonobambusa tumidissinoda Hedychium Stephen kopie 1

Opvallende kenmerken bij deze vorm zijn de golvende blauwgroen berijpte bladeren en de contrasterende donkerrode bladsteel. Deze soort komt soms tot bloei, maar alleen na een warme zomer. een humusrijke, diep doorwortelbare, vochthoudende bodem wordt bijzonder gewaardeerd.

Colocasia hybr. Pink China is probably the hardiest elephant ear Copyrights www.PerkBamboo com

VERKRIJGBAARHEID
Deze soort soms verkrijgbaar op de kwekerij in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad. Bij uw bezoek aan de kwekerij zijn alle benodigheden zoals zakken met plantgatverbetering verkrijgbaar.

2013 Colocasia Pink China copyright www.PerkGroen

Colocasia hydride Pink China 1 new leaf PerkBamboo com

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur