Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Leucocasia gigantea Thailand Giant Strain

Leucocasia of 'elephant ears' zijn spectaculaire reusachtige bladplanten welke nog nauwelijks bekend zijn in Noord Europa. Het kan een bijzondere eye-catcher zijn in de tuin gedurende de zomermaanden. 'Thailand Giant Strain' is een subtropische soort die in het wild groeit tijdens een warme moesson periode. In tegenstelling tot Colocasia mag Leucocasia niet 'plas-dras' staan; een te natte bodem veroorzaakt wortelrot. Een vochthoudende, humusrijke bodem met voldoende afwatering werkt het beste. Geef deze plant gedurende de zomermaanden veel extra water en meststoffen voor een optimale groei. Bij een lange nazomer is bloei mogelijk; aan de basis verschijnen dan witte aronskelken.

Leucocasia gigantea Thailand Giant Strain1

OVERWINTEREN
Leucocasia is niet winterhard bij ons en moet 's winter opgepot worden en overwintert bij minimaal +10 gr.C. Het blad kan grotendeels afgesneden worden.

VERKRIJGBAARHEID
Deze soort soms verkrijgbaar op de kwekerij in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad. Bij uw bezoek aan de kwekerij zijn alle benodigheden zoals zakken met plantgatverbetering verkrijgbaar.

Leucocasia gigantea Thailand Giant Strain2

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur