Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Colocasia fontansii Black Stem

Deze soort wordt nog een slag groter dan 'Pink China' en kenmerkt zich door donkergroene bladeren op paarszwarte bladstelen. 'Black Stem' heeft voldoende groeiwarmte nodig en een vochthoudende voedzamde bodem om gedurende de zomer en nazomer flink te groeien. Het is een elegante plant met glimmend blad. 's Zomers mag de plant tijdelijk nat staan, bijvoorbeeld in de oever van een vijver.

Colocasia fontanesii Black Stem langs zwembad bij klant 1 Copyrights Protected PerkBamboe nl
Colocasia of 'elephant ears' zijn spectaculaire bladplanten welke nog nauwelijks bekend zijn in Noord Europa.  Deze plant haalt in een groeiseizoen makkelijk een hoogte van 100 - 150+ cm, waarbij de nieuwe bladeren steeds groter worden.

Colocasia fontanesii Black Stem 1 PerkBamboo com

OVERWINTERING
Deze soort vormt houtige uitlopers waarop de plant overwintert. In niet te strenge winters lukt het de plant buiten onder een mulchlaag te overwinteren, maar vorstvrij oppotten voor de winter is het veiligste. De groei komt altijd laat op gang in het late voorjaar, maar dat wordt snel goedgemaakt tijdens de zomermaanden.

Colocasia Pink China Colocasia fontanesii Black Stem Colocasia Black Magic www.PerkGroen.nl

VERKRIJGBAARHEID
Deze soort soms verkrijgbaar op de kwekerij in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad. Bij uw bezoek aan de kwekerij zijn alle benodigheden zoals zakken met plantgatverbetering verkrijgbaar.

Colocasia fontanesii Black Stem

 

Colocasia fontanesii Black Stem GROOT copyright www.PerkGroen

 

Colocasia fontanesii Black Stem 2 GROOT copyright www.PerkGroen

 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur