Vrijdag 11 + zaterdag 12 november 2022 is ons laatste openingsweekend van dit jaar. Check de actuele info

  • Home
  • Colocasia-esculenta-Black-Magic

 

Colocasia esculenta 'Black Magic', Zwarte Olifantsoor

 

Gevoeliger dan 'Pink China' is de polvormige 'Black Magic'. Deze selectie kenmerkt zich door de purperzwarte bladeren en bladstelen. Deze plant heeft aanhoudende zomerwarmte nodig in combinatie met voldoende water en bemesting om tot een behoorlijk formaat uit te kunnen groeien. Het is dat een indrukwekkende grootbladige contrastplant.

 

De nieuwe bladeren zijn aanvankelijk groen en kleuren tijdens het uitgroeien daar purperzwart. Olifantsoor doet het prima in de volle zon. Helaas is de vorstgevoeligheid een lastig punt wat maakt dat 'Black Magic' het beste als kamerplant kan overwinteren. De knollen kunnen een koele rustperiode hebben, maar zijn dan gevoelig voor inrotting.

 

Soms verkrijgbaar op de kwekerij

 

Colocasia Black Magic langs terras gr

 

Colocasia Black Magic langs terras2 gr

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2022. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur