Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Choisya ternata

Choisya ternata Aztec Pearl Mexicaanse sinaasappelbloesem is een fraaie groenblijvende heester met een opvallende fijne structuur. Zowel de bloemen als de bladeren hebben een aromatische geur. Het blad is glanzend groen, lederachtig en drietallig. Aztec Pearl is veel fijnbladiger dan de Choisya-soorten. De bloemen zijn zuiverwit en verschijnen met een rijde bloei in mei-juli en geuren heerlijk naar sinaasappelbloesem.

‘Aztec Pearl’ is de best winterharde selectie, ontstaan uit een kruising tussen C. ternata en C. arizonica. De maximale hoogte bedraagt meestal niet meer dan 1,5 meter. De plant staat bijvoorkeur in de volle zon op een goed doorlatende niet te natte grond. Mooi in de buurt van een terras of Mediterrane tuin. Andere interessante selecties zijn 'White Dazzler', 'Sundance' en natuurlijk de  botanische vorm ternata.

Choisya ternata Mexicaanse sinaasappelbloesem een limegroene cultivar www.PerkGroen.nl

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur