Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Choisya ternata

 Wintergroene aromatische heester uit de Rutacaea (familielid van Citrus-achtigen). De botanische vorm van de Mexicaanse Sinaasappelbloesem, C. ternata is een middelgrote heester met drietallig blad. Er zijn een reeks culivars bekend waarbij een deel compacter en fijnbladig is zoals 'Aztec Pearl' en 'White Dazzler'.
Choisya ternata Mexican orange flower shrub a lime green cultivar www.PerkBamboo com
Vormen met een limegroene tot geelgroene bladkleur zijn onder andere 'Sundance' Meestal bloeit deze heester in mei, soms eerder, met talrijke witte bloemen. Zowel bloem als blad heeft een citrus-achtig aroma. Verdraagt halfschaduw en is toch behoorlijk goed winterhard. Soms op voorraad op de kwekerij.
Choisya Aztec Pearl bladstructuur

 

 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur