Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

BAMBOE SOORTEN INFORMATIE
Chimonobambusa pachystachys

Zeldzame bamboe
Chimonobambusa pachystachys komt in het wild voor in W-China (Yunnan, Sichan) en wordt dan tot ca. 5 meter hoog. In onze tuin is deze soort ca 3+ m hoog geworden. De plant laat zich overgens makkelijk snoeien tot een lagere hoogte, vanaf 50 cm. Kenmerkend aan deze plant is de opgaande groeiwijze, de bijna vierkante halmen met bedoornde knopen verschijnen pas later in de zomer en gedurende het najaar. C. pachystachys heeft wat groter blad en maakt dichte bundels zijtakken waardoor makkelijk een zeer dicht bebladerd habitus ontstaat. Bij strenge vorst ontstaat bladschade maar de plant herstelt goed en snel in het volgende groeiseizoen.

Chimonobambusa pachystachys 2 PerkBamboo com

Bloei
Ik heb nog geen bloei meegemaakt met deze soort. In de literatuur wordt aangegeven dat de planten bij een bloei terugvallen maar een bloeiperiode kunnen doorstaan en daarna vegetatief verder groeien.

Verkrijgbaarheid
Deze soort is op bestelling verkrijgbaar op de kwekerij, soms in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. We kunnen op aanvraag in het voorjaar vermeerderingen maken van deze soort van onze moederplanten, deze zijn dan beschikbaar in de loop van de zomer. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad. Bij uw bezoek aan de kwekerij krijgt u tevens advies en zijn alle benodigheden zoals zakken met plantgatverbetering en emmers bamboemest (BambooFood) verkrijgbaar.

chimonobambusa pachystachys2

Wortelbegrenzing
Deze bamboe maakt rhizomen (wortelstokken) die in meer of mindere mate van de plant weg kunnen lopen. Op plaatsen met een beperkte groeiruimte, zoals veel particuliere tuinen, is het raadzaam deze soort toe te passen binnen een ondergrondse omzoming met Rhizoombarriere (wortelbegrenzerfolie). Dit speciale materiaal is samen met de benodigde sluiting en een duidelijke handleiding verkrijgbaar op de kwekerij in diverse afmetingen.

Chimonobambusa pachystachys 7 PerkBamboo com

Chimonobambusa pachystachys 8 PerkBamboo com

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur