Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Chamaerops humilis 'Vulcano' (syn. excelsa)

Chamaerops humilis 'Vulcano' is een bijzondere ondersoort van de meer algemeen voorkomende Chamaerops humilis (Europese dwergpalm). De vorm 'Vulcano' komt oorspronkelijk voor aan de noordkant van de Etna vulkaan en op het eiland Vulcano.
Chamaerops humilis Vulcano PerkBamboe nl
Hij onderscheidt zich vooral van de C. humilis door zijn compacte uiterlijk. De Vulcano heeft meer bladeren die kort en compact zijn ten opzichte van de gewone humilis. Ook hebben de bladeren van de ‘Vulcano’ minder stekels dan zijn grote broer. Er zit aan de onderkant een doorzichtige waxlaag op. Ook is  bijna even winterhard als humilis. Verschillen zijn dat 'Vulcano' meer bladeren heeft, compacter is, minder stekeltjes aan de bladstelen, de bladeren zijn minder diep uitgesneden dan de gewone humilis en ze bloeien sneller.
ChamaeropsVulcano2

Het interessante van Chamaerops is dat deze soort zijscheuten maakt en zo meerstammig groeit. Hierdoor ontstaat op den duur een bossige palmengroep. 'Vulcano' kan wat vorst verdragen maar is onvoldoende winterhard om in de tuin te zetten. Beste als kuipplant vorstvrij overwinteren.Soms verkrijgbaar op de kwekerij

Chamaerops humilis Vulcano

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur