Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Cautleya spicata ‘Robusta’

JAPANSE SIERGEMBER
Cautleya spicata ‘Robusta’
is een zeer fraaie siergember uit Japan en China is een van de sterkste gemberachtigen met exotisch aandoend blad. Opvallend is ook de wijnrode bladsteel. Hoogte 75 – 125 cm, polvormend). De bloeiwijze in de nazomer is absoluut mooi. De bloeikolf is scharlakenrood van kleur terwijl de bloemen oranje-geel zijn. Dit levert een prachtig contrast op.

Cautleya spicata Robusta www.PerkGroen.nl

STANDPLAATS
Een soort met een voorkeur voor de halfschaduw op een humeuze, voedingsrijke grond. Langzaam vormt zich dan een stevige pol. De bloeitijd is eind augustus – september – oktober. Sterft ‘s winters bovengronds af. Mulchen bij aanhoudende vorst. Cautleya ontwaakt in mei-juni uit winterslaap.

VERKRIJGBAARHEID
Deze soort is meestal verkrijgbaar op de kwekerij, soms in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad. Bij uw bezoek aan de kwekerij krijgt u tevens advies en zijn alle benodigheden zoals plantgatverbetering en Franse zeedenschors als mulchlaag verkrijgbaar.

Cautleya spicata Robusta kweekveld 1 PerkBamboe nl kopie

 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur