Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Catalpa bignonioides

Catalpa bignonioides, de trompetboom uit China is een grootbladige bladverliezende boomsoort. In tropische stijl tuinen een aantrekkelijke soort om te gebruiken naast Paulownia tomentosa. Vergeet daarbij de geente vorm met een bolvormige kroon op stam, maar gebruik de 'normale' boomvorm met een grillige, open gesnoeide kroon met grote bladeren.  Er ontstaat een lichte vlekken schaduw ('dappled shade') onder de kroon waardoor mogelijkheden ontstaan voor (half)schaduw soorten zoals varens, bladplanten en andere Aziatische bosplanten. Catalpa laat zich ook goed terugsnoeien wat jaarscheuten met groot jeugdblad oplevert. In de showtuin hebben we zowel de donkerpaars uitlopende vorm Purpurea als de limegroen bladige vorm Aurea uitgeplant.
Catalpa bignonioides Purpurea

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur