Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Canna altensteinii 

Altensteinii is een relatief onbekende maar sterke botanische Canna. Er zijn aanwijzingen dat deze soort uit de koudere bergstreken van de Andes afkomstig is. Dit kan de goede groei in ons klimaat verklaren. Kenmerkend zijn de stevige langgerekte stelen en brede, grote bladeren. Altensteinii groeit op tot ruim 2 meter en is in de zomer getooid met tal van fijne perzikkleurige bloemen. In de nazomer worden de bloemen gevolgd door grote vruchten, gevuld met zwarte zaden zo groot als peperkorrels. Deze Canna maakt stevige wortelstokken en kan een forse pol vormen.
Canna altensteinii bladvorm bloeiwijze en vruchten www.PerkGroen.nl
Deze soort staat sinds 2004 met succes in de volle grond met een mulchlaag in de winter over het wortelstelsel. Canna ontwaakt in mei-juni uit winterslaap en groeit dan snel op. Graag een warme standplaats.

 Canna altensteinii www.PerkBamboo com

 2013 Canna altensteinii

Canna altensteinii PerkGroen nl

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur