Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Begonia hybride Torsa

Een zeldzame grootbladige hybride die tot nog toe redelijk winterhard is gebleken. 'Torsa’ is een kruising tussen B. grandis en een niet-geïdentificeerde soort uit Bhutan.
Begonia hybrid Torsa copyrights PerkBamboo com
De plant lijkt oppervlakkig op B. grandis totdat hij volledig volgroeid is en dan veel forser formaat bereikt. Bladeren zijn groot, dik en bedekt met zachte haren met de achterkant van de bladeren met prominente, rode nerven.

Begonia Torsa 2 PerkBamboo com

Komt vrij laat in het seizoen in groei. Hoogte 50 cm Volledige tot halfschaduw in een beschutte positie in vochtige, humusrijke, goed doorlatende grond met een wintermulch. De roze bloemen verschijnen in het najaar. Zeldzaam, soms op voorraad op de kwekerij

 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur