Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Begonia grandis Alba

 Begonia grandis Alba 1 PerkBamboenl    Begonia grandis Alba 2 PerkBamboenl

Deze winterharde Begonia uit China voegt met zijn fraaie blad en opvallende witte bloemtrossen iets feestelijks toe aan de tuin.  Het is een lage, bossige plant met opvallend rode stengels van 40-60 cm hoog. De brede, vlezige bladeren zijn lichtgroen aan de bovenzijde en koperrood aan de onderzijde.
Begonia grandis Alba PerkBamboe nl

Gedurende de nazomer en herfst  bloeit deze Begonia met geurende witte bloemen in knikkende trossen. Hij groeit bij voorkeur in de hafschaduw en sterft ‘s winters bovengronds af. Verlangt een doorlatende, humusrijke grond. Soms op voorraad op de kwekerij in kleine aantallen.

 Begonia grandis subsp evansiana var alba 1 PerkBamboo com

 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur