Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Bashania qingshengshanensis

Zeer winterhard
Bashania qingshengshanensis is een grootbladige, compact groeiende, zeer sterke wintergroene bamboe. Bij strenge vorst is het een van de beste soorten. B. qingshenshanensis is zelfs in staat om in Zweden na -30 te overleven op de rhizomen. In 2012 kwam Bashania als een van de weinigen ongeschonden uit een strenge vorstperiode met minima tot -23,5 in onze tuin. Opvallend zijn de glanzende grote donkergroene bladeren en harige schutbladen en knopen. Als een van de eerste maakt Bashania in het vroege voorjaar nieuwe scheuten. Bashina qingshengshanensis wordt 3 ​​tot 5 m hoog. De plant kan worden gesnoeid tot een gewenste hoogte en breedte. De oudste planten staan hier al sinds 1999 achter een rhizoombarriere van 60cm.

Alternatief voor Pseudosasa japonica
Het is een van de eerste soorten die in de lente veel nieuwe halmen produceert. Het is een veel sterker en mooier alternatief voor de veelgebruikte Pseudosasa japonica (Japanse Pijlbamboe). Het is nog wel een relatief zeldzame soort, daarom verkrijgbaar in kleine aantallen. Als u veel planten nodig heeft, plaats dan uw bestelling vroeg in het seizoen, zodat we tijd hebben om planten op te kweken. Deze zijn dan beschikbaar tussen half augustus en half oktober.

Bashania qingshengshanensis 4 PerkBamboo com

Verkrijgbaarheid
Bashania qingshengshanensis is een zeldzame bamboe en soms verkrijgbaar op de kwekerij in kleine aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. Er kunnen meerdere maten beschikbaar zijn. Als er grotere aantallen voor een project benodgd zijn dan kunnen we deze in het vroege voorjaar op teelt zetten; goed gewortelde planten worden dan in de nazomer tot begin najaar uitgeleverd.

Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad.

Wortelbegrenzing
Deze bamboe maakt rhizomen (wortelstokken) die in meer of mindere mate van de plant weg kunnen lopen. Op plaatsen met een beperkte groeiruimte, zoals veel particuliere tuinen, is het raadzaam deze soort toe te passen binnen een ondergrondse omzoming met Rhizoombarriere (wortelbegrenzerfolie). Dit speciale materiaal is samen met de benodigde sluiting en een duidelijke handleiding verkrijgbaar op de kwekerij in diverse afmetingen.

Bashania qingshengshanensis 1 PerkBamboo com

 

Bashania qingshengshanensis 3 PerkBamboo com

 

Bashania qingshengshanensis 2 PerkBamboo com

 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur