Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

BAMBOE WORTELBEGRENZER

TOEPASSING
Als bamboekwekerij krijgen we veelvuldig vragen over het wortelgedrag van verschllende bamboesoorten. Naast de niet-woekerende (polvormige) bamboe soorten uit het geslacht Fargesia zijn er verschillende soorten, met uitlopervormende tot woekerende eigenschappen die een vorm van groeibeheersing nodig hebben in kleinere tuinen waaronder Phyllostachys, Pseudosasa, Bashania, Sasa, Sasaella, Pleioblastus en Semiarundinaria. Door een wortelwerend scherm rondom of langs deze beplanting in de grond te plaatsen kan ongewenste uitbreiding eenvoudig voorkomen worden.

Wortelbegrenzer Rhizoombarriere Bamboefolie Wortelfolie HDPE PerkBamboo com

MATERIAAL
Het materiaal is HDPE (hoge dichtheid polyethyleen); een zeer sterke kunststof met technische goedkeuring voor hoge worteldruk bij hoge en lage temperaturen. Het folie is in diverse hoogtematen (35 – 60 – 75 - 100 cm) op elke gewenste lengte leverbaar tot 50m per rol. Naast de standaardkwaliteit hebben we een heavy-duty-folie die 50% dikker is voor extra zekerheid waar meer worteldruk op kan treden bij gevoelige objecten. De kleur is zwart en het oppervlak is uiterst glad waardoor (bamboe)wortels geen vat krijgen.

WORTELGELEIDING VOOR FARGESIA
Voor smalle hagen van polvormende Fargesia-bamboesoorten gebruiken we folie met een werkhoogte van 35 cm. Hier heeft de begrenzer als doel een gelijkmatige rechte haag te vormen. Bij Fargesia hoeft het HDPE-35 folie niet boven de grond uit te steken en hoeft ook niet hermetisch verbonden te worden met een stalen sluitingsset.

Diverse maten wortelbegrenzerfolie met sluitingen voor bamboe verkrijgbaar op de kwekerij rhizoombarriere bamboefolie www.bamboehaag.nl

WOEKERENDE SOORTEN OP HUN PLEK HOUDEN
Voor woekerende soorten worden de folie-uiteinden altijd duurzaam verbonden met een stalen verbindingsset. Cruciaal is dat de wortelbegrenzer ca 3 tot 5 cm boven maaiveld zichtbaar is. Het onderhoud beperkt zich tot het jaarlijks controleren van de bovengrondse folieranden op overgroeiende wortels. Bij aanschaf krijgt u een duidelijke gebruiksinstructie.

Wortelbegrenzer Rhizoombarriere Wortelscherm Bamboefolie HDPE Randafwerking 3 PerkBamboo com

BENODIGDE OPPERVLAKTE EN LENGTE
Belangrijk is om elke plant voldoende groeiruimte te geven. Maak de doorsnede van een afgegrensd groeioppervlak voor hogere solitaire bamboes daarom nooit kleiner dan 1 x 1 m, liefst groter. Grote soorten zoals Phyllostachys vivax, parvifolia, atrovaginata en ‘Shanghai 3’ hebben al snel een begrensde wortelruimte nodig van 2 x 2 m of groter. Een plantgat of plantstrook wordt altijd rondom begrensd met bamboefolie. Houdt rekening met een haagbreedte van minimaal 50 cm, maar liever 75 – 100cm

Wortelbegrenzer Rhizoombarriere Wortelscherm Bamboefolie HDPE Randafwerking Phyllostachys Argus 6 PerkBamboo com

VERKRIJGBAARHEID
De bamboewortelbegrenzer is in twee materiaaldikten/kwaliteiten verkrijgbaar. De standaardkwaliteit is geschikt voor toepassingen waarbij het folie in de bovenrand langs een muur, betonband, balk of iets dergelijks loopt zodat er tegendruk is en de kans op scheuren daarmee verkleint.

De extra zware kwaliteit is 50% dikker en is bedoeld voor toepassingen zonder tegendruk in de bovenrand waarbij de kracht op het materiaal groter is.

Standaard kwaliteit

Bamboewortelscherm 35cm a € 3,00 euro/m
Bamboewortelscherm 60cm a € 4,50 euro/m
Bamboewortelscherm 70cm a € 5,00 euro/m


Extra zware kwaliteit
Bamboewortelscherm 60cm a € 6,50 euro/m
Bamboewortelscherm 75cm a € 7,50 euro/m
Bamboewortelscherm 100cm a € 10,00 euro/m

Korting volle rol 50m = 10 %

Verbindingset
Een verbindingset van verzinkt staal bestaat uit 2 stuks 5mm x 40mm strips met bouten/moeren:
Hoogte 60 cm a  € 17,50
Hoogte 75 cm a  € 20,00
Hoogte 100cm a € 25,00

BESTELLEN
Je kunt de benodigde materialen bestellen door een email  met je adresgegeves te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zetten deze dan klaar op de kwekerij voor afhaal of sturen deze naar je op in overleg. Per mail ontvang je een betaalverzoek. Onze handleiding wordt bijgevoegd.

Wortelbegrenzer Rhizoombarriere Wortelscherm Bamboefolie HDPE Randafwerking 4 PerkBamboo com

 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur