Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Astelia nervosa Westland

Astelia nervosa 'Westland' is een kleurrijke Astelia-cultivar uit Nieuw-Zeeland die tot nu toe de meest winterharde van het geslacht lijkt te zijn. De meeste planten hadden weinig problemen in onze tuin met temperaturen die daalden tot minstens -10 ° C. Het is aanzienlijk winterharder dan zijn neef, Astelia chathamica 'Silver Spear' die onder dezelfde omstandigheden worstelde.
astelia nervosa westland 2
Westland heeft prachtig architectonisch, karakteristiek zwaardachtig bronzen blad, dat in kleur varieert van paars of zilverachtig goud tot roestige of koperachtige tinten en vaak de neiging heeft om meer roodachtig te worden in de koudere wintermaanden. Deze gebogen, nogal stijve en sterk geribbelde bronze-metallic bladeren geven deze Astelia een bepaalde eigentijdse stijl.

Astelia houdt van een vochthoudende maar tevens doorlatende grond, het beste te bereiken met een humusrijke en zanderige mix eventueel met toevoeging van een beetje turf.

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur