Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Aspidistra eliator

Aspidistra eliator PerkBamboenl
SCHADUW
Deze bladplant komt van nature voor in China en Japan. Het brede, spits toelopende blad staat rechop de bladsteel. Deze wintergroene plant vormt dichte clusters. Het is bij uitstek een plant voor de schaduw. Zelfs donkere schaduw wordt goed verdragen.

WINTER
Hoewel Aspidistra oorspronkelijk als oersterke kamerplant werd gebruikt blijkt de winterhardheid soms verrassend. In mijn tuin staan diverse groepen Aspidistra eliator uitgeplant sinds 2007 onder hoge bamboes. Op beschutte plaatsen komen deze planten de meeste winters goed door.  Bij strenge vorst is er bladschade maar kan de plant hergroeien vanuit de wortelstokken.
Aspidistra eliator flower bloeiwijze PerkBamboe nl
BLOEI
Aspidistra kent een eigenaardige bloeiwijze. In de periode mei-juli verschijnen er vleesrode bloemen direct uit wprtelstokken vlak boven de grond.

VERKRIJGBAARHEID
Aspidistra is soms verkrijgbaar op de kwekerij op bepaalde momenten in het seizoen, vaak ik kleine aantallen. Er kunnen meerdere soorten aanwezig zijn.

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur