Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Arisaema speciosum Magnificum

Arisaema speciosum Magnificum www.PerkGroen.nl
Arisaema speciosum
Magnificum Cobralelie (China, India) is een van mijn favoriete soorten. Opvallend is de rode rand langs het grote, drielobbige blad. De donkerrode kelk met zwarte kronkelende spadex bloeit drie tot vier weken in het voorjaar. Als zich een vrucht ontwikkelt, rijpt deze tot diep oranjerood af in het najaar. Het decoratieve blad blijft tot in de herfst mooi. Deze plant staat bij voorkeur op een beschutte plaats in de halfschaduw, of ‘dappled schade’ zoals de Engelsen zeggen. Arisaema ciliatum var. liubaense vermeerdert zich door korte uitlopertjes. Het 50 - 90 cm hoge blad is elegant parapluvorming. De bloeiwijze staat hoog op de stengel en is paars van kleur. Door de groeihoogte, bladvorm en bloeikleur een opvallende verschijning in de tuin. Groeit het beste in de halfschaduw op een humusrijke, voldoende afwaterende grond. Het oorsprongsgebied ligt in West China in loofbossen op een hoogte van 2500 tot 3300 Arisaema’s verlangen een luchtige, goed drainerende bodem die in de winter niet te nat blijft maar in de zomer voldoende vocht kan vasthouden voor de groei. Humusrijke bosgrond is het meest ideaal en zelf makkelijk te maken in een ruim plantgat met compost, bladaarde en brekerzand. Soms zijn de volgende soorten op voorraad: Arisaema costatum, Arisaema thunbergii sp. Urashima, A. nepenthoides, A. concinnum en A. tortuosum.
Arisaema Cobralelie verschillende soorten bloeiwijze vrucht en bladstructuur www.PerkGroen.nl

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur