Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Alpinia japonica

Wintergroene gember
Alpinia japonica
is een relatief lage gember die tot ca. -8 a -10 wintergroen blijft. Als het kouder wordt sterft het blad af en herstelt de plant zich de volgende zomer. Nog geen bloei waargenomen.

Alpinia japonica www.PerkGroen.nl

Gemberplanten
Gembers zijn planten met weelderig gebladerte, opvallende bloemen en vaak zoete geur. Onze soorten zijn afkomstig van relatief koude gebieden of grote hoogte in de bergen van Azië. Een indicatie dat ze kunnen groeien in koelere gematigde klimaten. De meeste gembers geven de voorkeur aan humusrijke, vochtige maar goed doorlatende grond in de volle zon of halfschaduw. De bloeitijd is, afhankelijk van de soort, tussen juli en november. Gembers komen uit winterslaap in mei-juni. Mulchen tijdens aanhoudende vorst.

Voorraad gembers kwekerij 3 Cautleya Hedychium Alpinia PerkBamboe nl.jpg kopie
 

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur