Seizoen 2023: open vanaf 3 maart elke vrijdag en zaterdag. Check de actuele info

  • Home
  • Albizia-julibrissin-evi-s-purple

Albizia julibrissin Evi’s Purple

Albizia is de enige winterharde boomsoort met dubbelgeveerde bladeren (een eigenschap welke we kennen van veel (sub)tropische bomen). De grote geveerde acacia-achtige bladeren verschijnen pas laat in het voorjaar. De vorm Evi’s Purple is een variëteit geselecteerd door de Ming Pin Hua Mu kwekerij in de Chinese provincie Henan . Het is een prachtige nieuwe vorm waarvan de bladeren naar bronsrood verkleuren. 'Evi's Purple' is iets minder purper dan “Summer Chocolate”  maar het blad is kleurrijker en de plant vitaler en waarschijnlijk ook meer winterhard. Rond 2010 hebben we deze soort uit import kunnen verkrijgen. Deze cultivar blijkt moeilijk vermeerderbaar. De vorm Evi's Pride is gelijkend en soms verkrijgbaar als ent op een onderstam (waarbij de vraag is wat de vorstresistentie is van de gebruikte onderstam..)
Albizia Evis Purple rode bloem

De roze-rode bloei is daarbij beter en mooier. Albizia is een snelgroeiende kleine boom welke vaak niet veel groter wordt dan 4 a 5 meter. Door de parasolachtige groeiwijze en de open bladstructuur is het een ideale boom om in kleinere tuinen toe te passen, langs terrassen of in parken. De bloeiwijze bestaat uit talloze roze-rode bloeipluimpjes, welke in bijzonder goede zomers gevolgd worden door platte peulen.       In onze 'Rode Beukentuin' staat een exemplaar aangeplant.
Evis Purple2

Zeldzaam, soms op voorraad op de kwekerij

Albizia julibrissin Evis Purple

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2022. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur