Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Adiantum aleuticum 'Imbricatum'

VENUSHAAR
Adiantum aleuticum 'Imbricatum' venushaarvaren (N-Amerika) is een van de meest verfijnde varenachtigen. Het geveerde, lichtgroene blad van deze soort staat gerangschikt langs zwarte bladnerven in een waaiervorm op de bladsteel. Adiantum aleuticum vormt een bodembedekkende groep op een luwe plaats in de (half)schaduw op een humusrijke, vochthoudende bodem. Deze venushaarvaren is bladverliezend. We hebben deze soort al enkele malen toegepast als onderbeplanting bij de dubbelgeveerdbladige Albizia als herhaling van de bladvorm in de ondergroei. Erg mooi om in groepen toe te passen.
Adiantum pedatum 2 PerkBamboo com
SIERLIJK
Adiantum aleuticum 'Imbricatum'  vormt op termijn een mooi tapijt. Kenmerkend zijn de zwarte bladstelen en frisgroene bladeren die als druppels langs de bladnerven gerangschikt zijn. Adiantum aleuticum 'Imbricatum' wordt circa 25 cm hoog. Belangrijk is een goede vochtvoorziening en een humusrijke bodem in de halfschaduw.

VERWANT
Adiantum pedatum is een verwante soort met soortgelijk habitus maar wordt ongeveer twee keer zo groot. Deze soort heeft een groot natuurlijk verspreidingsgebeid van Canadat tot aan Florida.

WINTER
Deze varen is in ons klimaat winterhard. De planten gaan in winterrust en verliezen daarbij hun bovengrondse delen. In de loop van het voorjaar loopt Adianum aleuticum opnieuw uit.

VERKRIJGBAARHEID
Deze soort is soms verkrijgbaar op de kwekerij in beperkte aantallen en op bepaalde momenten in het seizoen. Komt u specifiek voor deze soort? Informeer dan even naar de actuele beschikbaarheid en voorraad. Bij uw bezoek aan de kwekerij krijgt u tevens advies en zijn alle benodigheden zoals zakken met plantgatverbetering  verkrijgbaar.

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur