Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

 

Stipa calamagrostis

 

(Achnatherum brachytricha, Calamagrostis brachytricha) Diamantgras (Noord Amerika)

 

Diamantgras is een opvallend polvormend siergras met een rijke bloei in de nazomer en herfst. De lange, fijne pluimen vangen makkelijk dauwdruppels waardoor in de morgenzon de pluimen glinsteren in het licht. Vandaar de naam Diamantgras. Sterk, eerst rechtop groeiend, later licht overhangend met een mooi winterbeeld.

 

Deze soort is goed winterhard en wordt 50 – 80 cm hoog. Heeft ook een mooi winterbeeld als het blad eraf is en de halmen wuiven op de wind. Eind van de winter het oude loof kort aan de grond wegsnijden voordat de nieuwe groei begint. Zon tot halfschaduw.

 

Stipa calamagrostis

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur