Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

 

Panicum virgatum ‘Rotstrahlbush’

 

Parelgierst  (Noord Amerika)

 

Polvormend siergras. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Panicum 'Heavy Metal' is dit een ‘informele plant’ vanwege het losser groeiende loof en de wijder uitgroeiende open pluimen. De groene bladeren verkleuren aan het eind van de zomer tot diep in de herfst steeds verder naar paars-rood vanuit de bladpunt. Dit levert een mooi contrast op.

 

Mooi winterbeeld met bruine halmen en losse, open, zeer fijne pluimen. Begin maart tot de grond afsnijden. Herkomst van deze soort zijn de wilde grasprairies van N-Amerika. Deze selectie wordt 100 – 140 cm hoog. Panicum groeit het beste op een goed doorlatende, zandige, humusrijke bodem. Ook geschikt voor bakken en potten. Na de winter tot kort boven de grond afknippen.

 

Meestal verkrijgbaar in meedere maten 4,50 - 12,50 afh. leeftijd/grootte

 

Panicum virginiatum Rotstrahlbush

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur