Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Ophiopogon spicata 'Silver Dragon'

Deze variëteit dankt zijn sierwaarde aan het met zilverkleurige banden bezette smalle blad. Vormt ook stevige, volle pollen met een groeihoogte van 25 tot 40 cm. Het is een bonte vorm komt uit de leliefamilie met grasachtig wintergroen loof. De open trosvormige bloemen zijn wit en hangen aan gebogen steeltjes. Schaduw en droogte wordt verrassend goed verdragen, al groeit de plant beter op humusrijke, vochthoudende grond. Vormt zijscheuten waardoor snel een dichte, bodembedekkende mat wordt verkregen. Vriest terug na langdurige vorst maar herstelt vanuit het wortelstelsel. Doet het goed als bodembedekker op plaatsen met een donkere achtergrond.

Ophiopogon spicata Silver Dragon

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur