Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

 

Miscanthus sinensis ‘Kleine Silberspinne’

 

Oosters Prachtriet  (Japan, China, Korea)

 

De selectie ‘Kleine Silberspinne’ is een stevig polvormend siergras met als belangrijkste kenmerken het zeer fijne loof, een rijke bloei en een beperkt hoogte. De groeihoogte bedraagt 1.00 tot 1,50 m inclusief pluim. ‘Kleine Silberspinne’ bloeit in augustus en september met smalle, koperrode pluimen welke later naar zilvergrijs verkleuren. Ook het loof ondergaat een mooie herfstverkleuring via goudgeel naar oranjerood. Absoluut een van de beste siergrassen voor de kleine tuin.

 

Daarnaast heeft dit siergras een mooi winterbeeld met strogele halmen en zilvergrijze pluimen. Miscanthus staat graag op een lichte plek en kan ook in beplantingsbakken toegepast worden. Na de winter het oude loof kort aan de grond afsnijden waarna het nieuwe loof doorkomt.

 

Miscanthus sinensis Kleine Silberspinne

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur