Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

 

Miscanthus sinensis ‘Ferner Osten’

 

Oosters Prachtriet, Japans Zilvergras  (Japan, China, Korea)

 

Deze niet al te grote selectie van het Oosters Prachtriet kenmerkt zich door het smalle blad en een stevig opgaand habitus. Een bijzondere eigenschap van deze vorm is de orangegele-verkleuring in de herfst wat deze plant extra gebruikswaarde geeft. De pluim is aanvankelijk roodkoper en verkleurt later in het seizoen naar zilvergrijs. Het smalle loof heeft de kenmerkende zilveren middennerf. De hoogte met pluim bedraagt circa 1,5 meter maar kan variëren afhankelijk van de standplaats en bodem.

 

Ook deze Miscanthus heeft een fraai winterbeeld met strogele halmen getooid met zilvergrijze pluimen. Na de winter het oude loof kort aan de grond afsnijden. Ook toepasbaar in grote beplantingsbakken op terras en daktuin in de zon.

 

Miscanthus sinensis Ferner Osten copyright PerkGroennl

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur