Vrijdag 11 + zaterdag 12 november 2022 is ons laatste openingsweekend van dit jaar. Check de actuele info

HUMUSCOMPOST

TOEPASSING ALS STRUCTUURVERBETERAAR
Tuinen bij nieuwbouw woningen missen kwaliteit; de structuur is kapot gereden door de bouwmachines en van organische stof en bodemleven is geen sprake. Wil je naar een duurzaam vitale tuin toe werken dan is de bodemkwaliteit en -vruchtbaarheid de basis. Humuscompost helpt hierbij.

Humuscompost puur organisch

Organische humuscompost van 100% natuurlijke oorsprong wordt verkregen door het luchtig composteren van gesnipperd en vermalen blad, twijgen, houtsnippers, schors en maaisel. Het is een goede structuurverbeteraar voor klei- en zandgronden door de  toevoeging van stabiele organische stof. Het gebruik is afhankelijk van de uitgangssituatie als indicatie voor bodemverbetering 3 tot 6 cm/m2.  Doormengen in de bovenste 20-30 cm. Om de een a twee jaar een laagje verse compost tussen de planten strooien houdt de bodemkwaliteit in stand. De compost werkt als een boost voor het essentiele bodemleven.

Humuscompost groencompost organische compost1 small PerkGroen nl

WERKING
Humuscompost verbetert de structuur van de bodem door het vormen van stabiele bodemaggregaten. De organische stof werkt als een buffer voor water (sponseffect) en fixatie van voedingsstoffen. In kleigronden wordt de water- doorlatendheid verbeterd en op zandgronden wordt de waterbergingscapaciteit verhoogd. Tal van micro- en macrobodemorganismen profiteren van de compostgift en helpen mee de structuur en vruchtbaarheid van de bodem te verbeteren.
 Humuscompost groencompost organische compost3 small PerkGroen nl

VERKRIJGBAARHEID
Verkrijgbaar in 40 liter verpakkingen. Meestal gebruiken wij een halve zak per plant, bij grote kluiten 1 zak per plant. Kan gelijk meebesteld worden met de planten.
Prijs humuscompost per verpakking van 40 liter a € 7,50  MOMENTEEL UITVERKOCHT

BESTELLEN
Je kunt humuscompost bestellen door een email met je adresgegeves te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We zetten deze dan klaar op de kwekerij voor afhaal of sturen deze samen met de planten naar je op in overleg. Per mail ontvang je een betaalverzoek.

Humuscompost groencompost organische compost6 small PerkGroen nl

Humuscompost groencompost organische compost7 small PerkGroen nl

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2022. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur