Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Erynchium pandanifolium, Pandanus - Erynchium

Eryngium pandanifolium is een indrukwekkende en zeldzame plant met een groeiwijze die doet denken aan de Pandanus-palm. Het lange stevige blad is voorzien van korte tanden op de bladrand. Eryngium pandaifolium groeit uit tot een prachtig rozet met zijrozetten. De plant wordt 60 tot 100 cm hoog. De bloeiwijze kan tot 200 cm hoog worden. Deze kruisdistel bloeit met donkerrode bloemen in de periode juli-augustus.

De standplaats dient zonnig te zijn en de bodem graag doorlatend. Vanwege het exotische aanzien is het een mooie plant om toe te passen in bijvoorbeeld een patiotuin. Ook kan deze plant toegepast worden als vakbeplanting in een moderne tuin. Er zijn meerdere klonen in omloop met blauwgrijs tot groen blad.      
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Soms op voorraad op de kwekerij    Erynchium pandanifolium

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur