Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

Bamboe voor binnen

Regelmatig krijgen wij de vraag van particulieren en binnenhuisarchitecten of bamboe ook in het interieur toegepast kan worden. Makkelijk is dat niet maar in het algemeen geldt hierbij hoe groter en lichter de ruimte hoe beter. Voldoende luchtvochtigheid is cruciaal.

Hoewel de meeste bamboesoorten het beste buiten groeien kunnen een paar soorten binnenshuis gebruikt worden. Bamboe binnen kost extra aandacht en zorg, maar als het goed gaat kan het een mooi effect geven. Bamboe is heel divers; sommige soorten zijn luchtig en hoog, andere compact en overhangend. Het loof varieert van groen tot geelgroen. Bamboe heeft altijd zoveel mogelijk licht nodig binnenshuis.

Het vitaal houden van de planten vormt een uitdaging, maar in ruimten met een hogere luchtvochtigheid, zoals een atrium, serre of kas, zal bamboe meestal floreren.

De hieronder vermelde bamboes zijn het meest tolerant zijn voor drogere, warme omstandigheden binnenshuis:

Hibanobambusa tranquillans 'Shiroshima'

Pseudosasa japonica

Sasaella masamuena 'Albostriata'

Semiarundinaria viridis

Pleioblastus viridstriatis 'Auricoma'

Pleioblastus pygmaeus

Indoor Atrium bamboo project 2 PerkBamboo com

In het algemeen wordt bamboe niet beschouwd als een gemakkelijke plant om binnenshuis te kweken. De belangrijkste uitdaging is luchtvochtigheid, of liever, het gebrek eraan in combinatie met weinig licht en hoge temperaturen. Het is raadzaam om een grote schaal met hydrokorrels onder de pot te zetten en deze altijd gevuld te houden. Het verdampende water verhoogt de luchtvochtigheid rondom uw plant.
Het beste is als de binnenruimte-temperatuur met de seizoenen mee schommelt.  Tijdens de wintermaanden kan dan wat minder water worden geven. Dit betekent niet dat de plant volledig mag uitdrogen. Zoals de meeste kamerplanten, zal bamboe meer water opnemen in de zomermaanden en minder in de wintermaanden.
Vaak is de beste manier om een ​​ongezonde bamboeplant nieuw leven in te blazen deze in een grotere pot met verse grond te zetten en de plant 's zomers buiten in de halfschaduw te zetten. Tijdens de lente- en zomermaanden de bamboe regelmatig voeden met bamboemest.

Je behoudt een gezonde plant door regelmatige snoei en het verwijderen van verouderde halmen.  Enige vergeling van het blad is normaal, vooral tijdens de lente en herfst. Soms treden in de binnensituatie aantastingen op door bijvoorbeeld spint of bladluis. Deze zijn met diverse biologische middelen te bestrijden, zoals van Ecostyle. De plant buiten afspoelen of in een flinke regenbui zetten helpt vaak ook.

Indoor Atrium bamboo project PerkBamboo com

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur