Seizoen 2023: open voor publiek elke vrijdag en zaterdag 10-17. Check de actuele info

SPECIALIST BAMBOE, SIERGRAS, EXOTEN

Door het unieke samenspel van kweken en ontwerpen met bamboe, siergrassen en bladplanten zijn we een toonaangevende plek waar u terecht kunt voor aankoop uit ons assortiment tot een compleet plan van ontwerp tot realisatie. We adviseren u zo goed mogelijk op basis van onze lange praktijkervaring. We verwelkomen u graag op een van onze openingsdagen voor een vrijblijvend bezoek aan onze kwekerij en showtuin. Komt u van ver, bel of mail even tevoren.

BOTANISCHE KWEKERIJ

Wij kweken de beste soorten bamboe, siergrassen en exoten (bladplanten, gembers, palmen etc) voor het Noord-Europese klimaat. Meer dan 90% van onze planten worden lokaal geproduceerd en ambachtelijk vermeerderd uit onze eigen moederplanten. Wij leveren aan particulieren, bedrijven, projecten en overheden in binnen- en buitenland. U kunt bij uw bezoek aan de kwekerij in onze plantenwinkel direct uitzoeken. Lees meer..

Zoek zelf uw planten uit onze eigen teeltvoorraad www.PerkGroen.nl

SHOWTUIN

Bij de kwekerij is een grote, parkachtige tuin aangelegd met een unieke collectie bamboes, grassen en exoten uit winterkoude gebieden van over de hele wereld in een natuurlijke sfeer. De plantvakken zijn zo aangelegd dat de plantcomposities vertaalbaar zijn naar uw situatie. Ook zijn er verschillende bamboehagen aanwezig. Lees meer..

Canna Robert Kemp Musa basjoo Shakalin in our showgarden PerkBamboo com
Cordyline australis Pink Passion and Purple Star 4 PerkBamboo com kopie

ONTWERP & ADVIES

Als Wagenings tuin- en landschapsarchitect ontwerpt Johan van der Perk tuinen, parken en groenprojecten waarbij bamboe en siergrassen en aanvullende structuurplanten een belangrijke rol spelen. Opdrachtgevers zijn particuliere tuinbezitters, (semi) overheid, bedrijven, architecten, horeca/recreatieparken, wellness centers, dierentuinen en resorts in binnen- buitenland. Lees verder..

Tekentafel beplantingsplan1 PerkGroen nl

AANPLANT & ONDERHOUD

Wij hebben de kennis en ervaring in huis om bamboe- en grassentuinen vakkundig aan te leggen en te onderhouden. Dit varieert van het plaatsen van wortelbegrenzers, aanbrengen van bodemverbetering tot inplant van bamboehagen, borders en daktuinen. Ook kunt u na de aanleg jaarlijks onderhoud met onze hovenier afspreken waarbij de plantkwaliteit en wortelsituatie bijgehouden en gecontroleerd wordt. Lees verder..

De in het ontwerp bepaalde beplantingscompositie wordt in meerdere lagen uitgezet op locatie PerkGroennl

Onze tuin en kwekerij is gelegen in Beesd, centraal in Nederland tussen de steden Utrecht en 's-Hertogenbosch, in het westelijke puntje van de provincie Gelderland. Wij zijn goed bereikbaar met de auto vanaf de A2, afrit 14 en met de trein (10 minuten lopen van NS-station Beesd, spoorlijn Geldermalsen naar Dordrecht).

Adres

Meinte 10A
4153 XE Beesd NL 
+31(0)612529974
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden

Maart tot medio november 
Vrijdag en Zaterdag 10-17 uur.

BTW: NL001927779B64   KvK: 09132243   Algemene Voorwaarden

Copyright © 2023. Botanische Kwekerij & Tuin. Bamboe, Siergrassen, Palmen, Bananen, Gembers, Bladplanten, Varens, Heesters, Bomen. Bamboehaag, Tuinontwerp, Landschapsarchitectuur