bamboe op terras en daktuin
link to facebook link to youtube ga naar website in het Engels
Seizoen 2019: open elke vrijdag & zaterdag 10-17hr  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  0612529974  (Tweede Pinksterdag  gesloten)
De zomermaanden zijn het ideale plantseizoen voor onze soorten. Op de warme grond slaan de planten snel aan

Logo PerkGroen

Logo PerkGroen

Contact-data PerkGroen.nl

Logo PerkBamboe


In de horeca op terrassen, bij wellness centra, bij evenementen maar ook op particuliere daktuinen passen we veelvuldig bamboe toe in beplantingsbakken. Met bamboe maak je snel een intieme sfeer met een eigentijdse uitstraling. Door het wintergroene karakter van bamboe en de grote variatie in soorten, en daarmee uitstraling (lage compacte planten tot hoge opgesnoeide dikhalmige soorten) is snel een opvallend en onderscheidend resultaat te bereiken.

 

 

We krijgen veel vragen over het gebruik van bamboe op terrassen en daktuinen in potten, beplantingsbakken, kuipen en containers. Een bamboe in een pot heeft als risico dat uitdroging, vergeling en vorstschade op de loer liggen. De kluit is bovengronds en blootgesteld aan veel lagere temperaturen in een vorstperiode dan als dezelfde plant in de grond staat. Bedenk dat de wortels van een plant vaak de zwakste schakel zijn wat betreft winterhardheid.

 

 

 

Onregelmatig water geven en bemesten vermindert de vitaliteit van de plant. Zelfs met de meest winterharde soorten kunnen we niet garanderen dat het altijd goed gaat. Indien mogelijk, heeft het altijd de voorkeur om bamboe in de vollegrond te planten. Maar op een daktuin of een betegeld terras boven een parkeerplaats, zijn er geen andere opties. Om in dat geval de beste resultaten te behalen en de risico's te verkleinen, raden we een beplantingsbak aan die groot genoeg is, goede kwaliteit substraat, bamboemest en water en natuurlijk keuze voor de juiste bamboesoort.

 Wij kunnen u de juiste bamboesoorten, beplantingsbakken, substraat, bemesting en irrigatie leveren. We kunnen het op pallet verzenden als doe-het-zelfpakket verzenden of bij u op locatie plaatsen en installeren.

 

 

 

Hulp bij bestellen producten voor bamboe/grassen in beplantingsbakken. Wat heeft u naast de planten nodig:

- Een voldoende grote beplantingsbak met wandisolatie (wij verkopen 50x50 en 50x100 bakken)

- Substraatmengsel : kleinverpakkingen bamboesubstraat (70L) + hydrokorrels (40L). Het benodigd volume is binnenafmetingen bak LxBxH + 15% i.v.m. compensatie inklink.

- Eventueel een afdeklaag Mediterrane zeedenschors

- Eventueel voor de watervoorziening druppelslangen met appendages en watertimer (op batterij)

- U krijgt een infoblad mee met instructies en tips voor aanplant en onderhoud. Alle producten zijn op de kwekerij verkrijgbaar.

 Bamboe in beplantingsbakken voor terras en daktuin benodigdheden irrigatie en levering www.bamboehaag.nl www.PerkGroen.nl


Beplantingsbakken. Het is belangrijk om een ​​voldoende grote plantenbak te kopen, bij voorkeur met een binnendiameter van minimaal 50 cm. Zorg voor wandisolatie (bijv. polystyreen XPS of PIR). De buitenmaat gaat dan naar 55/60 cm. Voor daktuin- / terrasprojecten kunnen wij op maat gemaakte plantcontainers leveren die aan deze eisen voldoen. Voor projecten bieden wij op maat gemaakte plantenbakken voor dak- en terrastuinen in combinatie met projectontwerp, advies en realisatie. In het verleden hebben we beplantingsbakken geleverd van hout, Cor-Ten staal, sandwichpanelen, met f.e. stucwerk etc.

 

Bamboesubstraat. Gebruik het juiste grondmengsel om bamboe ook op de lange termijn in goede conditie te houden. Standaard potgrond is niet geschikt voor langjarige gebruik. Ons bamboesubstraat dat we zelf gebruiken bij de teelt van bamboe is verkrijgbaar in onze winkel in 70L-verpakkingen en wordt gemengd met hydrokorrels. Als winterbescherming voor de wortels, wordt het aanbevolen om een ​​isolerende laag Franse pijnboomschors als toplaag te gebruiken.

Bamboemest. Gebruik 2 tot 3 keer per jaar BambooFood, een complete organische meststof met alle nutrienten en mineralen om de planten gezond te houden. Deze meststof is verkrijgbaar in emmers van 2,5 L en 5 L. Dit is de meststof die we zelf gebruiken in de teelt, naast een specifieke verhouding stikstof, fosfaat, kalium en magnesium ook een breed spectrum micro-elementen uit vulkanisch gesteentemeel.

Water regelmatig zodat de bovengrond vochtig is. In het geval van projectbeplantingen of meerdere bakken overweeg dan een automatisch bewateringssysteem toe te passen met een watertimer en irrigatieleidingen. Watertimers, druppelslangen en appendages kunnen door onze hoveniers worden geïnstalleerd als een plug-in-systeem of zijn in overleg los mee te bestellen.

 

Bamboesoorten. Kies een geschikte soort die bij uw situatie en wensen past, vraag advies of bezoek de kwekerij tijdens de verkoopdagen. Veel Fargesia's kunnen worden gebruikt in plantcontainers; de voorkeur gaat uit naar de sterkste soorten. Als het terras zomer en winter in het zicht is, is een niet-rollende bamboebamboe wenselijk. Een van de beste soorten is Fargesia dracocephala 'Rufa', met een compacte groei met frisse appelgroen blad die het hele jaar door aantrekkelijk is. Rufa kan uitgroeien tot ongeveer 1,5 m tot 2 m in een container. Door te snoeien, kan deze plant kleiner en compacter worden gehouden. Waar een hogere, dichte bamboe gewenst is, denk dan voor meer beschutte plaatsen aan Fargesia robusta 'Campbell'. Deze bamboe heeft een opgaande groeiwijze, fijne bladeren en stevige halmen die aanvankelijk donkergroen zijn met papieren witte schutbladen. Fargesia sp. Jiuzaighou-1 kan ook op terrassen en daktuinen worden gebruikt. De halmen kleuren diep rood in de zon. In de winter is deze plant tijdelijk transparanter. Dit geldt in mindere mate voor de nieuwe Fargesia nitida hybriden 'Black Pearl', 'Volcano' en 'Pillar'. De murieliae x nitida hybriden kunnen worden gebruikt in containers zoals de sterkere Fargesia 'Winterjoy'.

 

 

Voor grotere containers kan men ook werken met de dikhalmige soorten uit het geslacht Phyllostachys en Semiarundinaria. In het bijzonder zijn Phyllostachys aureosulcata 'Aureocaulis' en 'Spectabilis' interessant, samen met Phyllostachys bissetii, humilis en nuda. De opgaande soort Semiarundinaria viridis is ook een goede optie voor beschutte locaties. Meer grootbladige soorten uit de geslachten Indocalamus, Sasa, Pseudosasa en Pleioblastus bieden ook mogelijkheden voor beplantingsbakken.

 

 

 

Onderhoud

Bij grotere projecten met bamboe in beplantingsbakken is het essentieel dat er voor aanvang wordt nagedacht over het beheer. Het is verstandig tevoren hiervoor afspraken te maken en eventueel een onderhoudscontract af te sluiten waarbij irrigatie, drainage, voeding en snoei wordt inbegrepen.

 

 

Er wordt nog wel eens aanbevolen bamboe in beplantingsbakken na een aantal jaren uit de bak te halen, te delen en opnieuw te planten. Naar mijn ervaring is dat zelden nodig en lijdt dit vaak tot groeivertraging en uitval. Door de bestaande bamboeaanplant in bakken regelmatig (om de twee tot drie jaar) uit te dunnen, waarbij de oudste, dunste halmen verwijderd worden, blijft er ruimte binnen de kluit voor verjonging. Door tussen de halmen een laagje bamboesubstraat met voeding aan te brengen blijft de groei gezond. Als de risico’s en voorwaarden ingecalculeerd worden is met de juiste begeleiding en aandacht een mooi en functioneel resultaat te bereiken met bamboo in beplantingsbakken.

 

 

 

Locatie

Onze tuin en kwekerij is centraal gelegen in midden Nederland, tussen Utrecht en 's Hertogenbosch, in het westelijke puntje van Gelderland; de West Betuwe in het Lingedorpje Beesd. We zijn zowel uitstekend bereikbaar per auto vanaf de snelweg A2, afslag 14 als per trein (10 minuten te voet vanaf Station Beesd, op de Linge-Merwedelijn Geldermalsen - Dordrecht). Nabij de kwekerij ligt landgoed Marienwaerdt en recreatiepark Het Betuwestrand. In het dorp kunt u terecht voor een hapje en een drankje op het terras van Uitspanning De Notenboom.

topografische kaart locatie adres PerkBamboo PerkGroen Bamboehaag

Doorzoek onze website

PERK BAMBOE kwekerij & tuin

Bezoek:
Meinte 10, 4153 XE Beesd (Gld)
Auto: A2, afslag 14
Trein: Geldermalsen-Dordt, station Beesd, 10 min. lopen

Contact:
T +31 (0) 6 125 299 74
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden kwekerij:
medio maart - medio november
vrijdag en zaterdag 10-17 uur
di-wo-do op afspraak tussen 10-17 uur

logo youtubelogo facebook1